Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: tarty

Tarta z figami i miodem

Składniki: ¾ szkl mąki z proszkiem do pieczenia szczypta soli 75 g masła 2/3 szkl mielonych migdałów zimna woda 6 świeżych fig ½ szkl miałkiego cukru 2 ½ szkl wody 500 g sera risotta 4 żółtka ½ łyżeczki olejku waniliowego 2 łyżki płynnego miodu kwiatowego Sposób wykonania: Mąkę, sól oraz masło dokładnie wyrabiać aż będzie…

Tartaletki z fetą i oliwą

Składniki: masło do foremek mąka 175 g surowego słonego ciasta 1 jajko 3 żółtka 300 ml bitej śmietany sól pieprz 115 g greckiej fety 6 oliwek greckich 12 listków rozmarynu Sposób wykonania; Blachę na 12 babeczek wysmarować masłem. Następnie ciasto rozwałkować na placek o grubości 3mm i wykroić z niego krążki, które przenieść do formy…

Kalarepka w serowej skorupce

Składniki: 4 młode kalarepy obrane, pokrojone w pół plastry o grubości 1 cm 2 łyżki oliwy 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 szklanka drobno tartego sera (Pecorino) Sposób przyrządzenia: Kalarepę wymieszać z oliwą i czosnkiem, odstawić na 15 minut. Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia rozłożyć w jednej warstwie pół plastry kalarepy każdy posypując równomiernie…

Wielkanocny chrzan z pomidorami, czosnkiem i papryką

Składniki: 20 dkg tartego chrzanu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 główki czosnku 20 dkg obranej ze skóry, oczyszczonej z nasion papryki sól, cukier, sok z cytryny do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę na 2 minuty zalać wrzątkiem, odcedzić. Obrany czosnek, paprykę, chrzan i koncentrat zmiksować w blenderze, przyprawić do smaku, przełożyć do czystych, szczelnie zamykanych słoiczków.