Kotlety gryczane
Kotlety gryczane4.12 out of 5 based on 17 voters.
Składniki:
- 100 g kaszy gryczane
- 1 szkl. płatków owsianych
- bułka tarta
- 2 ząbki czosnku
- 150 g startego żółtego sera
- oregano
- majeranek
- bazylia
Sposób wykonania:
-
Kasze ugotować według opisu na opakowaniu.
W między czasie płatki zalać wrzątkiem i dodać je do ugotowanej kasy.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, majerankiem, bazylią i oregano.
Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Pod koniec smażenia posypać startym serem i smażyć jeszcze chwile aby ser się rozpuścił.
- Szczegóły
- Kategoria: Kasze i Kuskus
- Opublikowano: środa, 05, styczeń 2011 08:56
- Jacek Filipski