Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety gryczane

 

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczane
  • 1 szkl. płatków owsianych
  • bułka tarta
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g startego żółtego sera
  • oregano
  • majeranek
  • bazylia

 

 

Sposób wykonania:

  1. Kasze ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie płatki zalać wrzątkiem i dodać je do ugotowanej kasy.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, majerankiem, bazylią i oregano.
    Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.
    Pod koniec smażenia posypać startym serem i smażyć jeszcze chwile aby ser się rozpuścił.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *