Składniki:
- 100 g kaszy gryczane
- 1 szkl. płatków owsianych
- bułka tarta
- 2 ząbki czosnku
- 150 g startego żółtego sera
- oregano
- majeranek
- bazylia
Składniki: 4 jajka 2 łyżki mleka sól 5 dag słoniny cebula 2-3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej Sposób wykonania: Jajka roztrzepać z dodatkiem mleka i soli. Następnie słoninę pokroić z drobną kostkę i zeszklić na niej posiekaną cebulę, wówczas dodać kaszę gryczaną i wylać jajeczna masę. Trzymać na małym ogniu do ścięcia jaj.
Składniki: 1 ½ szkl. kaszy gryczanej 3 szkl. wody ¾ łyżki soli 400 g twarogu 2 łyżki cukru 2 jajka 4 łyżki tartej bułki 2 łyżki śmietany 4 łyżki masła Sposób wykonania: Kaszę gryczaną ugotować po czym dodać do niej przetarty twaróg, jajka oraz łyżkę śmietany. Całość utrzeć i doprawić do smaku solą oraz cukrem.…
Składniki: 2 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej 3 szkl. wody 1 cebula 150 g słoniny sól Sposób wykonania: Słoninę pokroić w kostkę i stopić na rozgrzanej patelni. Następnie cebulę pokroić w krążki i podsmażyć na słoninie. W między czasie kasze zalać osoloną wodą i ugotować. Miękką kasze wymieszać ze słoniną i cebulą.
Składniki: 1 szkl. kaszy gryczanej 1 ¾ szkl. mleka 1 ¼ szkl. wody 3 jajka łyżka cukru 4 łyżki masła 4 łyżki bułki tartej sól 1 szkl. śmietany Sposób wykonania: Kaszę zalać osolonym mlekiem oraz wodą i ugotować. W między czasie jajka utrzeć razem z cukrem po czym dodać je do ugotowanej masy. Całość dokładnie…