Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makrela na ryżu

Składniki:

  • 250 g wędzonej makreli
  • woreczek ryżu
  • strąk czerwonej papryki
  • ogórek kiszony
  • cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
      W między czasie z makreli usunąć skórę i ości o dodać do niej posiekaną cebulę i natkę pietruszki.
      Całość dokładnie wymieszać i uformować z powstałej masy kulki.
      Następnie ogórka i paprykę pokroić w kostkę i wymieszać razem z ugotowanym ryżem.
      Dodać jeszcze majonez i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Przełożyć ryż na talerz i ułożyć na nim rybne kulki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *