Kiełbasa z kapustą kwaszoną
Kiełbasa z kapustą kwaszoną4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- 300 g kiełbasy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ¼ szkl. soczystych jabłek pokrojonych w kostkę
- 600 g kapusty kwaszonej
- czosnek
- pieprz
-
Kiełbasę pokroić na plasterki i podsmażyć ją na rozgrzanej patelni aż zbrązowieje.
Następnie wrzucić do niej jabłka i trzymać na ogniu około 3 minut.
Po tym czasie dodać kwaszoną kapustę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku czosnek oraz pieprzem.
Smażyć ostanie 6 minut aż wszystkie składniki będą gorące.
- Szczegóły
- Kategoria: Wędliny
- Opublikowano: środa, 10, marzec 2010 07:53
- Halina Bagińska