Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak z słodkiej kapusty

Skład:

  • 0,5kg słodkiej kapusty
  • 25dkg żeberek wieprzowych
  • 25dkg cielęciny
  • 1 udko kurczaka
  • cebula
  • ziemniaki
  • pomidory
  • masło
  • przyprawy

Sposób przygotowania:
Mięso umyć, podzielić na porcje. Kapustę oraz obraną cebulę drobno pokroić, zalać wodą dodać mięso oraz przyprawy gotować aż mięso zmięknie. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do wywaru. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przesmażyć chwilę na maśle. Gdy ziemniaki zmiękną dodać pomidory, chwilkę jeszcze pogotować. Kto lubi może kapuśniak zagęścić zasmażką ze skwarkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *