Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak – Plain Shchi

Składniki:

  • 50 dkg wołowiny bez kości
  • 25 dkg wieprzowiny bez kości
  • 70 dkg kiszonej kapusty
  • ½ szklanki śmietany
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 cebule
  • 2 ziemniaki
  • 4 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Wołowinę i wieprzowinę pokroić w słupki. Obraną marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę, cebulę w pół plastry. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować na ogniu 1,5 godziny.
Kapustę pokroić drobniej, wypłukać, dodać do gotującej się zupy, gotować jeszcze razem przez około 1 godzinę, pod koniec gotowania dodać koperek, pietruszkę i zgnieciony czosnek, przyprawić do smaku. Przed podaniem dodać śmietanę.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *