Kaczka pieczona
Kaczka pieczona4.57 out of 5 based on 501 voters.
Składniki:
- 1 kaczka
- 5 dag tłuszczu
- majeranek
- sól
Sposób wykonania:
Kaczkę sprawić po czym natrzeć solą oraz majerankiem.
Następnie związać ze sobą skrzydła oraz nogi.
Przełożyć kaczkę do brytfanny grzbietem do dołu i polać ją stopionym masłem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni i upiec.
W trakcie pieczenia polewać wodą a potem wytworzonym sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kaczka
- Opublikowano: wtorek, 26, październik 2010 09:30
- Zuzanna Gonera
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany