Składniki:
- 40 dag piersi kurczaka
- 2 banany
- 5 dag kapusty pekińskiej
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 krążki ananasa z puszki
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 cm korzenia imbiru
- 1 kieliszek wódki
- 1 białko
- 2 łyżki oleju
- sok z pomarańczy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić w paseczki, które skropić wódką oraz sosem sojowym.
Następnie obrany korzeń imbiru przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso obtoczone w białku i posypane mąką.
Trzymać na ogniu około 4 minut cały czas mieszając.
W między czasie na osobnej patelni podsmażyć obrane banany pokrojone w plastry, ananasa, pokrojonego na mniejsze kawałki oraz kapustę.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i przełożyć do mięsa.
Całość podgrzać.