Jesiotr w szpinakowej skorupie

2915
com_content.article
(Oddano 98 głosów z średnią 4.61 z 5)
Jesiotr w szpinakowej skorupie4.61 out of 5 based on 98 voters.


Cykl - przepisy mistrzów.
Składniki:

  • Jesiotr - 40 dkg
  • Szpinak - 50 dkg
  • Mieszanka Śródziemnomorska Bonduelle - 50 dkg
  • Młoda Marchewka Cała Bonduelle - 30 dkg
  • Jaja
  • Mąka
  • Sól
  • Pieprz
  • Ocet balsamiczny

Sposób przyrządzenia:
Zamarynowany świeży filet z jesiotra wkładamy do pieca na parowanie, zdejmujemy skórę. Fileta obtaczamy w masie szpinakowej z surowymi jajkami, pieczemy w piecu około 15 minut. Przysmażamy mieszankę śródziemnomorską Bonduelle, doprawiamy sosem czosnkowym, układamy na niej rożki jesiotra. Z puree marchewkowego na głębokim tłuszczu robimy tiule. Sos balsamiczny do garniru.

Autor: Rafał Witek

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi