Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jesiotr w szpinakowej skorupie

Cykl – przepisy mistrzów.
Składniki:

  • Jesiotr – 40 dkg
  • Szpinak – 50 dkg
  • Mieszanka Śródziemnomorska Bonduelle – 50 dkg
  • Młoda Marchewka Cała Bonduelle – 30 dkg
  • Jaja
  • Mąka
  • Sól
  • Pieprz
  • Ocet balsamiczny

Sposób przyrządzenia:
Zamarynowany świeży filet z jesiotra wkładamy do pieca na parowanie, zdejmujemy skórę. Fileta obtaczamy w masie szpinakowej z surowymi jajkami, pieczemy w piecu około 15 minut. Przysmażamy mieszankę śródziemnomorską Bonduelle, doprawiamy sosem czosnkowym, układamy na niej rożki jesiotra. Z puree marchewkowego na głębokim tłuszczu robimy tiule. Sos balsamiczny do garniru.

Autor: Rafał Witek

1 comment for “Jesiotr w szpinakowej skorupie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *