Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęsty sos brokułowi-serowy

Składniki:

  • 600 g brokułów
  • 600 ml bulionu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • 100 g serka ziołowego
  • 50 g startego parmezanu
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Brokuły podzielić na różyczki, które bulionie około 4 minut.
    Po tym czasie brokuły odcedzić i razem z posiekaną cebulą poddusi na rozgrzanym tłuszczu po czym wlać 500 ml bulionu spod gotowania brokułów.
    Trzymać jeszcze  na małym ogniu pod przykryciem około 8 minut.
    Po tym czasie zmiksować po czym dodać parmezan oraz serek ziołowy i całość dokładnie wymieszać aby ser się roztopił.
    Doprowadzić jeszcze  raz do wrzenia.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać odcedzony makaron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *