• 70 dag żołądków z kurczaka,
  • 45 dag włoszczyzny,
  • 1/2 l rosołu (może być z kostki),
  • 3 średnie cebule,
  • 25 dag pieczarek,
  • 200 ml śmietany,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przyrządzenia:
Żołądki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Zalać rosołem. Dusić na małym ogniu do miękkości. Warzywa i pieczarki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do żołądków. Podlać śmietaną wymieszaną z mąką i koncentratem pomidorowym. Dusić do miękkości warzyw. (w miarę potrzeby podlać odrobiną wody). Doprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem ugotowanym na sypko i z sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi