Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz po włosku.

Składniki:


  • 60 dag filetów z dorsza
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 średnie cebule
  • 150 ml śmietany
  • koperek
  • natka pietruszki
  • 5 dag żółtego ostrego sera
  • sól, pieprz i sok z cytryny do smaku

Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, osuszyć i pokropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, obłożyć ryby posmarowane oliwą. Zalać śmietaną wymieszaną z posiekaną zieleniną i przyprawami. Posypać startym żółtym serem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby.

2 comments for “Dorsz po włosku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *