Grzyby z majonezem i ziemniakami
Grzyby z majonezem i ziemniakami 4.68 out of 5 based on 210 voters.
Składniki:
- 250 g solonych grzybów
- 2 ziemniaki
- 1 jajko
- 150 g groszku konserwowego
- 1 cebula
- łyżka szczypiorku
- ½ szkl. majonezu
-
Ziemniaki oraz jajka ugotować.
W między czasie grzyby pokroić w paski.
Następnie jajka i ziemniaki pokroić w plasterki i połączyć z grzybami.
Dodać jeszcze posiekaną cebulę oraz groszek a na koniec majonez.
Całość delikatnie wymieszać i posypać posiekanym szczypiorkiem.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Gosia Domagała
- Szczegóły
- Kategoria: Grzyby
- Opublikowano: piątek, 02, październik 2009 08:17
- Gosia Domagała