Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby w białym winie

Składniki:

  • 250 ml białego wytrawnego wina
  • 40 dag kapeluszy podgrzybków ew. pieczarek
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 4 ząbki czosnku
  • 10 dag pomidorów koktajlowych
  • 4 plasterki cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Wino wylać na patelnię i zagotować, wówczas dodać do niego oczyszczone grzyby oraz rozmaryn.
    Doprawić do smaku solą i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
    Następnie grzyby przełożyć do salaterki, dodać do nich pokrojone pomidorki, posiekany czosnek oraz plasterki cytryny.
    Całość przemieszać i skropić oliwą.
    Wstawić na 24 godziny do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *