• młoda gęś
  • 5 kwaśnych jabłek
  • 2 cebule
  • garść rodzynek
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Tuszkę młodej gęsi oczyścić, umyć, natrzeć solą wymieszaną z pieprzem i majerankiem. Jabłka umyć, obrać ze skóry, 3 pokroić w ósemki posypać lekko majerankiem. Wymieszać z rodzynkami, nafaszerować gęś. Otwór zaszyć białą bawełnianą nicią. Gęś włożyć do brytfanny, wlać 2 szklanki wody, brytfannę przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Po 30 minutach zdjąć pokrywę i piec mięso przez 2 godziny kilkakrotnie odwracając. Cebulę obrać i pokroić na ósemki. Na 30 minut przed końcem pieczenia do brytfanny włożyć cebule, gęś obłożyć pozostałymi jabłkami pokrojonymi w ćwiartki  i upiec razem.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi