Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziołowy rumsztyk

 

Składniki:

    • rumsztyk wołowy (rozbeft)
    • tłuszczu do smażenia
    • sól i pieprz
    • kilka czarnych oliwek
    • pęczek natki pietruszki
    • pęczek szczypiorku
    • kilka posiekanych ząbków czosnku
    • cytryna
    • oliwa z oliwek.

Sposób przyrządzenia:
Bardzo drobno posiekać oliwki, szczypiorek i natkę pietruszki. Dodać oliwę z oliwek, sól, pieprz i sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Usmażyć rumsztyki (3-4 minuty z każdej strony) Przed podaniem posolić i popieprzyć. Przełożyć porcję mięsa na talerz, położyć łyżeczkę pasty na wierzchu rumsztyku, udekorować czarną oliwką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *