Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane filety z kurczaka

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 150 g wątróbki z kurczaka
  • olej
  • jajko
  • pęczek natki pietruszki
  • 100 g chudej wieprzowiny
  • bułka tarta
  • czerstwa bułka
  • mąką
  • przyprawa do kurczaka

Sposób wykonania:

  1. Wieprzowinę, wątróbkę oraz namoczoną bułkę zemleć w maszynce po czym dodać posiekaną natkę pietruszki oraz odrobinę bułki tartej.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Następnie w piersiach kurczaka zrobić nacięcia i nafaszerować je, zaszyć i obtoczyć w mące.
    Obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym przełożyć do brytfanny i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *