• 1 mała główka kapusty
  • 6 średnich cebul
  • 6 dymek
  • 6 niedużych marchewek
  • 2 papryki
  • 3 duże pomidory
  • 5 łodyg selera naciowego
  • 10 dkg ryżu
  • sól, pieprz


Sposób przygotowania:
 Ugotować ryż, odsączyć, odstawić. Warzywa rozdrobnić, zalać wodą i gotujemy przez około 15 minut. Dłuższe gotowanie powoduje rozkład zawartych w jarzynach witamin. Dodajemy ugotowany ryż, przyprawiamy i podajemy. Tak przygotowany kapuśniak możemy długo przechowywać w lodówce, a nawet zamrażać.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi