Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cykoria z koprem pod parmezanem

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 12 szkl. posiekanej cykorii
  • 1 ½ łyżki nasion kopru
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • sól
  • pierz

Sposób wykonania:

  1. Czosnek posiekać po czym zarumienić go na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać posiekaną cebulę i trzymać na ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie dodać cykorię oraz uprażone na patelni nasiona kopru.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Pozostawić na ogniu pod przykryciem aż cykoria zwiędnie i puści sok.
    Po tym czasie gotować je do momentu, aż cały sok wyparuje.
    Przed podaniem posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *