Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane pieczarki z grilla

Składniki:

  • 4 pieczarki
  • 1 szkl. oliwy z oliwek
  • 1 szkl. octu z czerwonego wina
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • ½ szkl. posiekanej pietruszki, oregano, szczypiorku, estragonu

Sposób wykonania:

  1. Oliwę z oliwek wymieszać razem z sosem sojowym, octem, cukrem oraz ziołami.
    Następnie grzyby oczyścić i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i zalać je marynatą.
    Odstawić na 10 minut w trakcie co jakiś czas obracając.
    Po tym czasie grillować grzyby około 2-3 minut z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *