Bulion z klopsikami w zielonej pietruszce
Bulion z klopsikami w zielonej pietruszce4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 1,5 l rosołu gotowanego na właszczyźnie
- 10 dag sera grojer (utartego)
- 50 g mąki
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 jajka
- sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
Sposób przyrządzenia:
Wymieszać tartą bułkę, utarty ser, przesianą mąkę, jajka i zieloną pietruszkę. Dodać przyprawy. Dokładnie wyrobić masę, a następnie formować z niej kulki wielkości czereśni. Przygotowane kulki wrzucać do wrzącego rosołu. Gotować. Gdy wypłyną na powierzchnię, natychmiast podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: poniedziałek, 18, kwiecień 2005 00:00
- Bahus
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa