Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Boeuf strogonow Patrycji

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego sosu pomidorowego
  • ½ kg  boczniaków lub pieczarek
  • 1 łyżeczka jarzynki
  • 1/2 kg polędwicy wołowej
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzenia:
Polędwicę  umyć, pokroić w cienkie paseczki, obsmażyć na gorącym oleju, oczyścić boczniaki , pokroić w paski i dodać do polędwicy, doprawić do smaku jarzynką i dusić pod przykryciem 10-15 minut. Sos pomidorowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, połączyć z mięsem i pieczarkami, zagotować. Dobrze smakuje z  kładzionymi kluseczkami i ulubioną  sezonową surówką.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *