Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz z buraczków i grzybów

Składniki:

  • 400 g wołowiny
  • 2 l wody
  • 4 buraki
  • 100 g świeżych grzybów
  • 1 cebula
  • łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy

Sposób wykonania:

  1. Buraki zalać wodą i ugotować po czym zetrzeć na tarce.
    W między czasie mięso pokroić na mniejsze kawałki i ugotować je razem z pokrojonymi grzybami.
    Następnie cebule posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle, dodać do mięsa i grzybów razem z burakami.
    Wrzucić jeszcze liść laurowy oraz pieprz, doprowadzić do wrzenia i gotować około 15 minut.
    Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą oraz rozgniecionym czosnkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *