Składniki:
- ½ kg buraków
- kawałek kapusty włoskiej
- 2 marchewki
- pietruszka
- kawałek pora
- 3 ziemniaki
- ½ szkl. białej fasoli
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- kilka łyżek śmietany
- ½ łyżki mąki
- sól
- pieprz
- cukier
- ziele angielskie
- łyżka sosu sojowego
Składniki: 5 buraków 50 g suszonych grzybów 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1 l kwasu chlebowego łyżka oleju sól Sposób wykonania: Burki wstawić do piekarnika i upiec po czym obrać ze skórki i pokroić. Następnie marchewkę, pietruszkę oraz cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Natomiast grzyby pokruszyć na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki zalać…
Składniki:
Składniki: 5 buraków 1,5 l wody 2 ziemniaki 2 marchewki 3 łyżki masła 4 ząbki czosnku liść laurowy śmietana łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Ugotowane buraki zetrzeć na tarce a wodzie pozostałej po ich gotowaniu ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę. W między czasie marchewkę oraz cebule pokroić w kostkę i przesmażyć je na rozgrzanym…
Składniki: 400 g wołowiny 400 g młodej wieprzowiny 2 cebule liść laurowy pieprz 1,8 l wody 6 buraków 1 cytryna 1 szkl. białego wina ½ szkl. soku z buraków koperek sól Sposób wykonania: Mięso, cebulę ora przyprawy zalać wodą i ugotować bulion po czym go przecedzić. W między czasie buraki upiec w piekarniku. Miękkie buraki…