Składniki:
- 2 dag suszonych grzybów
- 50 dag buraków
- 1 cebula
- 1 pietruszka
- ½ selera
- 2 l bulionu
- 1 szkl. śmietany
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 kieliszek czerwonego wina wytrawnego
- 1-2 łyżki tłuszczu
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- ocet winny
- sól
- pieprz
Read more →
Składniki:
- 50 dag buraków
- porcja włoszczyzny
- 1 szkl. wody z solonych ogórków
- 2 l 1ywaru
- ząbek czosnku
- ½ szkl. kwaśnej śmietany
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- cukier
Read more →
Składniki;
- 40 dag gotowanych buraków ćwikłowych
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka kminku
- skórka otarta z ½ pomarańczy
- 2 łyżki oliwy
- 6 szklanek bulionu mięsnego
- 2 puszki czarnej konserwowej
- 1 łyżka octu winnego
- ½ szklanki śmietany kremowej
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz
Read more →
Składniki:
- 30 dkg posiekanej kapusty
- 1 obrany pokrojony w paski burak ćwikłowy
- 1 obrana pokrojona w paseczki marchewka
- 2 pokrojone w kostkę ziemniaki
- 15 dkg pokrojonych w plastry grzybów leśnych lub pieczarek
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 1 liść laurowy
- 4 szklanki bulionu mięsnego
- sok cytrynowy do smaku
- sól, pieprz
Read more →
Składniki:
- pęczek włoszczyzny
- ¾ kg buraków czerwonych
- kilka suszonych grzybów
- 1 łyżka masła
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Read more →