Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Barszcz Czewony

Barszcz czerwony z fasolką

Składniki: 50 dag buraków 1,5 litra wywaru mięsnego 1 puszka fasoli konserwowej 1 ząbek czosnku 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej liść laurowy, ziele angielskie sok cytrynowy śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Buraki obieramy, myjemy, kroimy w słupki i wkładamy wraz z przyprawami do wrzącego wywaru mięsnego. Gotujemy powoli z dodatkiem soku cytrynowego. Gdy barszcz nabierze…

Barszcz czerwony z boczniakami

Składniki: 30 dkg białej kapusty 1 duży czerwony burak 1 marchewka 2 ziemniaki 10 dkg boczniaków 1 cebula 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 3% liść laurowy sól, pieprz 1 litr wywaru mięsnego Sposób przyrządzenia: Kapustę, obrany burak, cebulę i marchewkę pokroić w słomkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Boczniaki jeśli małe pozostawić w całości,…

Barszczyk czerwony

Składniki • 1 i 1/2 kg buraków • 4-5 suszonych grzybów • pęczek włoszczyzny • sok z cytryny • sól • pieprz Sposób wykonania Grzyby namoczyć, a potem ugotować, wyjąć z garnka. Na tym samym wywarze ugotować włoszczyznę, poczekać aż wystygnie i wyjąć ją.. W innym garnku ugotować pokrojone buraki z dodatkiem soli i soku…