Barszcz buraczany Iwony
Barszcz buraczany Iwony4.66 out of 5 based on 210 voters.
Składniki:
- 4-5 ugotowanych buraków
- 1 szklanka zalewy z kiszonych ogórków
- 2 ząbki czosnku
- 2 litry warzywnego bulionu z kostki
- listek laurowy
- ziele angielskie
-
sól, cukier, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ugotowane buraki obrać, pokroić w plastry i zalać bulionem. Dodać 3-4 łyżki zalewy z ogórków kiszonych, listek laurowy, ziele angielskie i gotować na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać resztę zalewy z ogórków, roztarty czosnek. Doprawić do smaku. Można jak ktoś lubi zabielić na talerzu śmietaną. Dobrze smakuje z ziemniakami piure, fasolą itp.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: sobota, 13, listopad 2010 22:22
- Iwona
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa