Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z grochem mojej mamy

Składniki:

  • ½ kiszonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • ½ szklanki grochu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki
  • kminek
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Groch namoczyć w zimnej wodzie, zostawić na noc. Osączyć, posolić i zalać niewielką ilością wody, dodać kminek, ½ łyżeczki oleju, powoli gotować aż zmięknie, zmiksować lub przetrzeć przez sito. Na patelni na rozgrzanym oleju zrumienić uprzednio posiekaną cebulkę. Dodać mąkę i zasmażyć. Rozprowadzić zimnym wywarem z grochu, połączyć z ugotowaną kapustą. Doprawić do smaku ,dodać groch i zasmażkę, chwilę jeszcze gotować mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *