Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bardzo ostre diabelskie śledzie

Składniki:

  • ½ kg filetów śledziowych w oleju
  • 4 średnie zielone ogórki węże
  • 4 czerwone cebule
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 pęczki czerwonych rzodkiewek
  • pęczek zielonego koperku
  • 4 ostre papryczki
  • 5 łyżek oleju
  • sok z jednej cytryny
  • sól, pieprz, cukier do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie osączyć z nadmiaru oleju, drobno posiekać. Cebulę obrać pokroić w kosteczkę, posypać cukrem , przełożyć na sito, osączyć .Ogórki konserwowe pokroić w plasterki. Ogórki zielone rozciąć wzdłuż na ćwiartki i w plasterki. Z papryki ,usunąć gniazda nasienne, drobno pokroić. Rzodkiewkę  pokroić w plasterki. Olej wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Wymieszać wszystkie składniki i odstawić do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *