Bardzo ostre diabelskie śledzie
Bardzo ostre diabelskie śledzie4.65 out of 5 based on 132 voters.
Składniki:
- ½ kg filetów śledziowych w oleju
- 4 średnie zielone ogórki węże
- 4 czerwone cebule
- 4 ogórki konserwowe
- 2 pęczki czerwonych rzodkiewek
- pęczek zielonego koperku
- 4 ostre papryczki
- 5 łyżek oleju
- sok z jednej cytryny
- sól, pieprz, cukier do smaku
Sposób przyrządzenia:
Śledzie osączyć z nadmiaru oleju, drobno posiekać. Cebulę obrać pokroić w kosteczkę, posypać cukrem , przełożyć na sito, osączyć .Ogórki konserwowe pokroić w plasterki. Ogórki zielone rozciąć wzdłuż na ćwiartki i w plasterki. Z papryki ,usunąć gniazda nasienne, drobno pokroić. Rzodkiewkę pokroić w plasterki. Olej wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Wymieszać wszystkie składniki i odstawić do lodówki.
- Szczegóły
- Kategoria: Śledzie
- Opublikowano: poniedziałek, 06, grudzień 2010 09:26
- Marta Hirsz
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla