Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żurek mmm

Składniki:

  • 2 pęta białej kiełbasy
  • boczku plaster (tak na dłoń)
  • talerz tartej marchwi i pietruszki (po równo)
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • żurek w butelce (lub własny)
  • 2 szklanki śmietany 18% słodka
  • 3-4 ząbki czosnku
  • majeranek, liść laurowy, sól, pieprz

 

Sposób przyrządzenia:
W dużym garnku (do połowy wody) obgotowujemy kiełbasę i boczek w całości, wyciągamy i pozostawiamy do ostygnięcia, dodajemy do wywaru warzywa, czosnek, cebule, majeranek, liść, sól i pieprz, gotujemy do miękkości, wlewamy żurek, chwilę gotujemy, dodajemy pokrojoną kiełbasę i boczek, odstawiamy z ognia, wlewamy śmietanę mieszając… szybko i smacznie, polecam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *