Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przekąska z avocado

Składniki:

  • 2 dojrzałe avocado
  • 2 pokrojone w drobną kostkę pomidory
  • 1 drobno posiekana cebula dymka
  • ¼ szklanki posiekana natka pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej papryki
  • sok z cytryny

Dressing:

  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oliwy
  • ¼ łyżeczki sosu chili
  • sól, pieprz, suszone oregano i bazylia


Sposób przyrządzenia:

Avocado przekroić wzdłuż na połowę, usunąć pestkę, łyżeczką usunąć cześć miąższu, pokroić go w drobną kostkę. Avocado i pokrojony miąższ natychmiast skropić sokiem z cytryny aby nie ciemniało. Składniki dressingu zmiksować. Wszystkie składniki farszu i posiekany miąższ avocado wymieszać z przygotowanym dressingiem i wypełnić nimi połówki avocado. Przed podaniem lekko schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *