Składniki:
- 2 dojrzałe avocado
- 2 pokrojone w drobną kostkę pomidory
- 1 drobno posiekana cebula dymka
- ¼ szklanki posiekana natka pietruszki
- 2 łyżki posiekanej zielonej papryki
- sok z cytryny
Dressing:
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki oliwy
- ¼ łyżeczki sosu chili
- sól, pieprz, suszone oregano i bazylia
Sposób przyrządzenia:
Avocado przekroić wzdłuż na połowę, usunąć pestkę, łyżeczką usunąć cześć miąższu, pokroić go w drobną kostkę. Avocado i pokrojony miąższ natychmiast skropić sokiem z cytryny aby nie ciemniało. Składniki dressingu zmiksować. Wszystkie składniki farszu i posiekany miąższ avocado wymieszać z przygotowanym dressingiem i wypełnić nimi połówki avocado. Przed podaniem lekko schłodzić.