Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żur z kawałkami pieczarek

 

Składniki:

  • 150 g pieczarek
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 500 g wędzonego boczku
  • 100 g szynki
  • 100 g kiełbasy
  • 100 g pieczonego schabu
  • 2 szkl. żuru
  • 1,5 l wody
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • ½ szkl. śmietany
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Boczek ugotować po czym go odcedzić a do wywaru dodać pokrojone pieczarki, marchewkę oraz pietruszkę, doprowadzić do zagotowania i trzymać na ogniu ok. 30 min, wówczas wlać żur i doprawić do smaku solą, pieprzem i ponownie zagotować.
    Następnie dodać śmietanę, boczek pokrojony w cienkie paski, schab, szynkę i kiełbasę.
    Całość dokładnie wymieszać i przed podaniem włożyć jeszcze połówki jajek.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Karolina P

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *