Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kiełkami

Składniki:

  • 1 op. mieszanych kiełków
  • liście zielonej sałaty
  • ½ pęczka rzodkiewek
  • 15 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • ¼ szkl. oleju
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny

    Sposób wykonania:

    1. Sałatę porwać na małe kawałki, rzodkiewkę pokroić w plasterki a ser w kostkę.
      Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając kiełki.
      Następnie musztardę wymieszać z olejem oraz sokiem z cytryny.
      Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i powstałym sosem polać] sałatkę.
      Całość delikatnie wymieszać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *