Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z dorsza

Składniki:

  • 20-30 dag filetów z dorsza
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżki mąki ziemniaczanej
  • ½ białka
  • 2 cebulki dymki
  • 4 łyżki octu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1 l rosołu
  • ½ kostki rosołowej

Sposób wykonania:

  1. Rybę pokroić na plasterki, które oprószyć solą i mąką, odstawić na 15 min.
    W między czasie sos sojowy wymieszać z octem oraz pieprzem.
    Następnie rybę wymieszać z białkami i wkładać po plasterku do gotującego się wywaru.
    Dodać sos sojowy z octem oraz kostkę rosołową.
    Całość delikatnie wymieszać i trzymać na ogniu ok. 2 min.
    Przed podaniem  posypać posiekaną dymką.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kornelia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *