Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica z ryżem i kapustą

Składniki:

  • 30 dag młodej kapusty
  • 10 dag polędwicy
  • 2 łyzki oleju
  • ½ łyżeczki soli
  • 1łyzka smalcu
  • 1 ½ szkl. ryżu
  • 2 ¼ szkl. wody
  • 1 szkl. rosołu
  • 1 łyżka sosu sojowego

    Sposób wykonania:
    Ryż zalać wodą i ugotować.
    W między czasie kapustę poszatkować, oprószyć solą po czym smażyć na rozgrzanym oleju ok. 2 min, wówczas dodać smalec oraz wędlinę.
    Całość wymieszać i smażyć kolejne 2 min.
    Następnie dodać ryż i zalać całość rosołem.
    Pozostawić na ogniu ostanie 10 min.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Wioletta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *