Składniki:
- • 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 30 dag wybranych mieszanych warzyw
• 2 łyżki oleju
• 20-30 dag mielonej wieprzowiny
• 2 łyżki posiekanego korniszona
• 1 ½ szkl. ryżu
• 2 ¼ szkl. wody
• 1 szkl. rosołu
• 1 łyżeczka soli
• 2 łyżki sosu sojowego
Sposób wykonania:
- Posiekaną cebule i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso i smażyć ok. 2 min cały czas mieszając.
Następnie dodać pokrojone na kawałki warzywa oraz smalec.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu 3min, nie przerywając mieszania po czym dodać ryż i wlać rosół.
Ponownie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz sosem sojowy, doprowadzić do wrzenia i gotować na myłam ogniu ostanie 10 min.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ilonę