Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa serowa z wołowiną

Składniki:

  • ½ łyżki oliwy z oliwek
  • cebula
  • 2 łodyżki selera naciowego
  • zielona papryka
  • 45 dag zielonej wołowiny
  • 2 wołowe kostki rosołowe
  • 3 łyżki mąki
  • 4 szkl mleka
  • 20 dag sera cheddara

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, seler naciowy oraz paprykę.
Wówczas dodać mięso i smażyć na rumiano.
Następnie dodać mąkę oraz pokruszone kostki rosołowe.
Cały czas mieszając stopniowo wlewać mleko.
Zupa nie może się zagotować.
Na koniec dodać ser i mieszając podgrzewać, aż się rozpuści.
Podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *