Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jarzynowa z kiełbasą

 

Składniki:

 

  • ½ l bulionu wołowego
  • puszka pomidorów
  • 1 ½ szkl wody
  • 2 szkl startych ziemniaków
  • 300 g mrożonej mieszanki warzywnej
  • 20 dag wędzonej kiełbasy
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki starego parmezanu

Sposób wykonania:
Do dużego garnka wlać bulion oraz wodę.
Dodać pomidory razem z zalewą i doprowadzić całość do wrzenia.
Wówczas dodać starte ziemniaki, warzywa oraz kiełbasę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Doprowadzić całość do wrzenia i gotować na małym ogniu około 10 minut pod przykryciem.
Przed podaniem posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *