Składniki:
- 20 dag mielonej wołowiny
- ½ szkl posiekanej cebuli
- ½ szkl posiekanego selera naciowego
- puszka pomidorów
- 2 szkl ziemniaków pokrojonych w kostkę
- 350 ml bulionu wołowego
- 1 ½ szkl wody
- łyżeczka sproszkowanego chili
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki sosu Worcester
- 1 szkl ugotowanego groszku
Sposób wykonania:
Mięso zarumienić na rozgrzanej patelni.
Wówczas dodać posiekaną cebulę i seler naciowy.
Smażyć na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory oraz ziemniaki.
Zalać całość bulionem oraz wodą.
Doprawić do smaku solą, chili i sosem Worcester.
Gotować pod przykryciem około 15 minut do miękkości ziemniaków.
Na koniec wrzucić jeszcze groszek i podgrzewać przez kilka minut.