Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z wołowiną z ziemniakami

Składniki:

  • 20 dag mielonej wołowiny
  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • ½ szkl posiekanego selera naciowego
  • puszka pomidorów
  • 2 szkl ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 350 ml bulionu wołowego
  • 1 ½ szkl wody
  • łyżeczka sproszkowanego chili
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki sosu Worcester
  • 1 szkl ugotowanego groszku

Sposób wykonania:
Mięso zarumienić na rozgrzanej patelni.
Wówczas dodać posiekaną cebulę i seler naciowy.
Smażyć na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory oraz ziemniaki.
Zalać całość bulionem oraz wodą.
Doprawić do smaku solą, chili i sosem Worcester.
Gotować pod przykryciem około 15 minut do miękkości ziemniaków.
Na koniec wrzucić jeszcze groszek i podgrzewać przez kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *