Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z masła orzechowego

Składniki:

  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 3 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • 1 szkl masła z orzeszków ziemnych
  • 4 szkl bulionu z kury
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl śmietanki kremówki
  • łyżka madery

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas dodać mąkę i cały czas mieszając smażyć, aż powstanie gładka pasta.
Wówczas dodać masło orzechowe oraz bulion.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Cały czas mieszając gotować, aż zupa będzie gęsta i gładka.
Na koniec wlać śmietanę a gdy składniki się połączą dodać wino.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *