Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa przecierana z bażanta

 

Składniki:

  • 2 szkl. upieczonego pokrojonego w kostkę mięsa z bażanta
  • 1 ½ l bulionu
  • 5 łyżek masła
  • 4 łyżki mąki
  • 100 ml czerwonego wina
  • 30 ml koniaku
  • 15 dag ugotowanego zielonego groszku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Na 4 łyżkach masła przesmażyć mąkę, wówczas wlać bulion i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    W między czasie zmiksować mięso, które dodać do zupy.
    Całość wymieszać i dodać jeszcze groszek, resztę masła oraz sól i pieprz do smaku.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *