Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowa na wołowinie

Składniki:

 

  • 1 szkl. fasoli
  • 6 szkl. wywaru
  • 40 dag wołowiny
  • 3 pomidory
  • 2 papryki
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • suszony tymianek

 

 

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać bulionem, zagotować i odstawić na 3 godziny.
    Po tym czasie ugotować do miękkości.
    W między czasie mięso pokroić w kostkę, paprykę w paski a cebulę posiekać.
    Poddusić razem z czosnkiem na patelni a potem wrzucić do fasoli.
    Doprawić do smaku i trzymać jeszcze kilka minut na małym ogniu.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *