Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z fasolą i ziemniakami

Składniki:

  • ½ kiszonej kapusty
  • ¼ fasoli jasiek
  • 5 ziemniaków
  • 1 cebula
  • olej
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać woda i odstawić na noc.
    Następnego dnia kapustę poszatkować, obrane ziemniaki pokroić w ćwiartki i całość zalać wodą.
    Wrzucić jeszcze liść laurowy, kostkę rosołową oraz ziele angielskie, ugotować.
    W między czasie fasole ugotować w osobnym garnku.
    Gdy ziemniaki będą miękkie stłuc je razem z kapustą, wówczas dodać odcedzoną fasolę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i na koniec dodać jeszcze posiekaną cebulę zeszkloną na rozgrzanym maśle.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *