Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami

Składniki:

  • 80 dag kiszonej kapusty
  • ½ kg pieczarek
  • 2 cebule
  • ½ kg makaronu łazanki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Kapustę zalać woda i lekko obgotować.
    W między czasie posiekaną cebulkę zeszklić, wówczas kapustę odcedzić i dodać ją do cebuli.
    Całość wymieszać, doprawić do smaku i trzymać na ogniu około 15 minut.
    W między czasie na osobnej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki i dodać je do kapusty.
    Dusić jeszcze około 10 minut i na koniec dodać ugotowane łazanki według opisu na opakowaniu, dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *