Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zraziki cielęce zawijane

Składniki:

  • 1 kg cielęciny z udźca
  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • tłuszczo smażenia
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • pieprz, sól,

Sposób przyrządzenia:
 Z mięsa cielęcego umytego i osuszonego wykroić cienkie zrazy, Pozostałe ścinki mięsa zemleć w maszynce wraz z zeszkloną na tłuszczu cebulą i czosnkiem. Do masy wlać 2-3 łyżki wody i dokładnie wyrobić farsz. Zrazy rozbić tłuczkiem do mięsa, posmarować cienko musztardą oraz farszem, zwinąć, spiąć wykałaczkami lub obwiązać bawełnianą nitką. Roladki natrzeć solą i pieprzem, obrumienić na tłuszczu. Podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *