Składniki:
- 2 średnie białe rzodkiewki
- pęczek zielonego koperku
- kilka listków zielonej natki pietruszki
- mała główka sałaty lodowej
- ½ szklanki kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki naturalnego jogurtu
- 2 łyżki majonezu
- garść rodzynek
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
Sposób przyrządzenia;
Rzodkiewkę myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek i pietruszkę drobniutko siekamy, sałatę rwiemy na kawałki, kukurydzę osączamy na sitku, rodzynki zalewamy na chwilę wrzątkiem, osączamy. Wszystkie składniki mieszamy ewentualnie doprawiamy solą do smaku. Mieszamy jogurt naturalny z majonezem, polewamy uprzednio przygotowane składniki i mieszamy. Wykładamy do salaterki i na chwilę odstawiamy w chłodne miejsce.