Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zimowa surówka z białej rzodkiewki

Składniki:

  • 2 średnie białe rzodkiewki
  • pęczek zielonego koperku
  • kilka listków zielonej natki pietruszki
  • mała główka sałaty lodowej
  • ½ szklanki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • garść rodzynek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

    Sposób przyrządzenia;
    Rzodkiewkę myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek i pietruszkę drobniutko siekamy, sałatę rwiemy na kawałki, kukurydzę osączamy na sitku, rodzynki zalewamy na chwilę wrzątkiem, osączamy. Wszystkie składniki mieszamy  ewentualnie doprawiamy solą do smaku. Mieszamy jogurt naturalny z majonezem, polewamy uprzednio przygotowane składniki i mieszamy.  Wykładamy do salaterki i na chwilę odstawiamy w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *