Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka w piwnym cieście

Składniki:

  • 10 plastrów szynki drobiowej
  • ½ litra piwa
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • sól
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Z piwa, mąki, jajek i szczypty soli miksujemy ciasto. Każdy plasterek szynki zwijamy w rulonik. Na patelni rozgrzewamy olej. Ruloniki z szynki, maczamy w cieście i smażymy na złocisty kolor z każdej strony. Wykładamy na półmisek z papierowym ręcznikiem i osączamy z nadmiaru tłuszczu. Przekładamy na talerze, dobrze smakują z różnymi słodko-kwaśnymi sosami, lub na ostro z pikantnym ketchupem lub ostrym czosnkowym.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *